Raad van Bestuur

Samenstelling van de raad van bestuur:

Françoise Masai – Voorzitster van de raad van bestuur van bpost

Mevrouw Masai is doctor in de rechten en licentiate in het economisch recht. Ze bekleedde verscheidene functies bij de Nationale Bank van België, waaronder de functie van Vice-Gouverneur. Mevrouw Masai was in het verleden eveneens vicevoorzitster van de Hoge Raad van Financiën en voorzitster van de raad van bestuur van het Waarnemingscentrum voor krediet en schuld.

Koen Van Gerven – Chief Executive Officer

De heer Van Gerven startte bij bpost in 2006 als Director van Retail en Financial Services. Van 2009 tot 2012 trad hij ook op als CIO van het bedrijf en als voorzitter van de Raad van Bestuur van bpost bank. Voordat hij bij bpost kwam werken, was dhr. Van Gerven CEO van Acerta Group van 2001 tot 2006 en bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij Generale Bank (nu BNP Paribas Fortis) van 1982 tot 2001. Dhr. Van Gerven heeft een diploma Handelsingenieur van de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) en een MBA van Cornell University.

Arthur Goethals – Niet-uitvoerend bestuurder

De heer Goethals heeft meer dan 35 jaar ervaring opgedaan in de retailsector sinds hij in 1971 als store manager in dienst trad bij Delhaize Group. In 1994 werd de heer Goethals Executive Vice President van de Delhaize Group en in 2000 werd hij CEO van Delhaize Belux, functies die hij bleef uitoefenen tot zijn pensioen medio 2007. Hij behaalde een diploma economie aan de universiteit van Gent en het Instituut voor Postuniversitair Onderwijs, Antwerpen (nu Antwerp Management School) en een diploma in advanced management aan de Vlerick Leuven Gent Management School (nu Vlerick Business School).

Luc Lallemand – Niet-uitvoerend bestuurder

De heer Lallemand is CEO van Infrabel NV, waar hij in 2004 in dienst trad. Daarvoor was de heer Lallemand CFO en een bestuurder van de NMBS van 2002 tot 2004. Hij behaalde een masterdiploma handelsingenieur aan de Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer en een diploma aan het Institut de Finance Internationale et de Cambisme (IFCA).

Laurent Levaux – Niet-uitvoerend bestuurder

De heer Levaux is Executive Chairman van Aviapartner NV, waar hij in 2008 in dienst trad. Vóór zijn carrière bij Aviapartner was hij van 2003 tot 2008 CEO van ABX Logistics, van 1995 tot 2003 CEO van CMI, tussen 1985 en 1995 associate en partner bij McKinsey & Co. en van 1979 tot 1984 CEO en medeoprichter van Losfeld-Fétinne SA. Hij behaalde een diploma toegepaste economie aan de Université catholique de Louvain (UCL) en een MBA aan de University of Chicago.

Caroline Ven – Niet-uitvoerend bestuurder

Van 2008 tot 2010 was Mevrouw Ven kabinetschef van de Belgische premiers Yves Leterme en Herman van Rompuy. Mevrouw Ven begon haar carrière als econome op de researchafdeling van Kredietbank (nu KBC) en trad in 1999 toe tot het Verbond van Belgische Ondernemingen en werd manager voor economische zaken. Ze behaalde een masterdiploma in de toegepaste economie aan de UFSIA (universiteit van Antwerpen).

François Cornelis – Onafhankelijk bestuurder

De heer Cornelis trad in 1974 in dienst bij Petrofina (dat vervolgens Total werd) en nam tot aan zijn pensioen in 2011 verschillende functies waar in de vennootschap, waaronder CEO, President Chemicals en Managing Director Chemicals en Vice Voorzitter van het Executive Committee. Hij behaalde een masterdiploma burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve. De heer Cornelis is tevens lid van de raad van bestuur van Carmeuse.

Sophie Dutordoir – Onafhankelijk bestuurder

Mevrouw Dutordoir was tot 2013 Chief Executive Officer voor de Benelux en Duitsland (Electrabel), Energy Europe & International bij GDF Suez, waarbij zij in 2009 in dienst trad. Voordat zij GDF Suez vervoegde, was zij van 2007 tot 2009 Chief Executive Officer van Fluxys en nam zij van 1990 tot 2007 verschillende functies waar bij Electrabel. Zij behaalde een diploma in handels- en financiële wetenschappen en fiscaliteit aan Ehsal en een masterdiploma romaanse talen aan de Universiteit Gent. Mevrouw Dutordoir is tevens onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van BNP Paribas Fortis en lid van de raad van bestuur van het Verbond van Belgische Ondernemingen.

Bruno Holthof – Onafhankelijk bestuurder

De heer Holthof is CEO van de Oxford University Hospitals sinds oktober 2015. Voordien was hij CEO van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en bekleedde hij een aantal functies bij McKinsey & Company. Hij behaalde een diploma in de geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, een MBA aan Harvard Business School en een doctoraat in de gezondheidseconomie aan de Katholieke Universiteit Leuven. De heer Holthof is ook lid van de raad van bestuur van Barco.

Ray Stewart – Onafhankelijk bestuurder

De heer Stewart heeft een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwde inzake financiën, boekhouding, risicobeheer en audit in grote en complexe organisaties. Hij oefende verschillende functies uit als CFO (o.a. bij Belgacom) en beschikt over ruime internationale ervaring, onder meer in beursgenoteerde bedrijven. 

Sinds 2007 is hij ook bestuurder bij Nyrstar (waar hij tevens het Auditcomité voorzit) en sinds 2006 bij de groep Telindus. Met zijn ervaring bij Belgacom heeft hij ten slotte een grondig inzicht verkregen in de reglementeringen die van toepassing zijn op de overheidsbedrijven in België.

Michael Stone – Onafhankelijke bestuurder

De heer Stone heeft heel wat strategische en operationele ervaring in de pakkettenmarkt. Die verkreeg hij eerst door verschillende regionale en globale functies van hoog niveau uit te oefenen bij DHL (tot 2006) en nadien door senior executive-posities te bekleden bij DX Group en Neopost Ltd, waar hij op dit ogenblik Managing Director UK is. Dankzij deze functies, heeft hij een ruim inzicht verworven in de pakkettenmarkt en een grondige kennis opgebouwd inzake de tendensen en uitdagingen in de traditionele postmarkten.

Bernadette Lambrechts – Niet-uitvoerend bestuurder

Mevrouw Lambrechts is administrateur-generaal van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF). Ze is tevens voorzitster van de raad van bestuur van De Controledienst voor de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen.

Van 2009 tot 2013 was Mevrouw Lambrechts adjunct kabinetschef van de minister van financiën, budget en sport van de Franse Gemeenschap. Mevrouw Lambrechts behaalde een diploma rechten aan de Université Catholique de Louvain.