Raad van Bestuur

Samenstelling van de raad van bestuur:

François Cornelis – Voorzitter van de Raad van Bestuur

François Cornelis is onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van bpost sinds 2013. Hij heeft een masterdiploma burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Leuven. Van 1974 tot 2011 heeft François Cornelis verschillende functies waargenomen bij Petrofina, waaronder deze van CEO, en nadien bij de Total groep, als President Chemicals en Vice Voorzitter van het Executive Committee. 

Koen Van Gerven – Chief Executive Officer

De heer Van Gerven startte bij bpost in 2006 als Director van Retail en Financial Services. Van 2009 tot 2012 trad hij ook op als CIO van het bedrijf en als voorzitter van de Raad van Bestuur van bpost bank. Voordat hij bij bpost kwam werken, was dhr. Van Gerven CEO van Acerta Group van 2001 tot 2006 en bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij Generale Bank (nu BNP Paribas Fortis) van 1982 tot 2001. Dhr. Van Gerven heeft een diploma Handelsingenieur van de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) en een MBA van Cornell University.

Philly Teixeira – Onafhankelijke bestuurder

Philly Teixeira is vandaag Voorzitter voor Europa, Midden-Oosten en Afrika bij INTTRA, een van de grootste verstrekkers van een neutraal elektronisch transactie platform en van informatie in de zeescheepvaart industrie. Van 1991 tot 2011 oefende Mevr. Teixeira verschillende management functies uit bij FedEx in Sales, Marketing en Customer Experience. In 2011 breidde zij haar expertise verder uit bij CMA-CGM als Vice President Marketing, Global Sales en e-Business. In 2013 vervoegde zij Maersk in een corporate functie, verantwoordelijk voor het globale Key Clients programma. 

Luc Lallemand – Niet-uitvoerend bestuurder

De heer Lallemand is CEO van Infrabel NV, waar hij in 2004 in dienst trad. Daarvoor was de heer Lallemand CFO en een bestuurder van de NMBS van 2002 tot 2004. Hij behaalde een masterdiploma handelsingenieur aan de Brusselse Haute Ecole Francisco Ferrer en een diploma aan het Institut de Finance Internationale et de Cambisme (IFCA).

Laurent Levaux – Niet-uitvoerend bestuurder

De heer Levaux is Executive Chairman van Aviapartner NV, waar hij in 2008 in dienst trad. Vóór zijn carrière bij Aviapartner was hij van 2003 tot 2008 CEO van ABX Logistics, van 1995 tot 2003 CEO van CMI, tussen 1985 en 1995 associate en partner bij McKinsey & Co. en van 1979 tot 1984 CEO en medeoprichter van Losfeld-Fétinne SA. Hij behaalde een diploma toegepaste economie aan de Université catholique de Louvain (UCL) en een MBA aan de University of Chicago.

Caroline Ven – Niet-uitvoerend bestuurder

Van 2008 tot 2010 was Mevrouw Ven kabinetschef van de Belgische premiers Yves Leterme en Herman van Rompuy. Mevrouw Ven begon haar carrière als econome op de researchafdeling van Kredietbank (nu KBC) en trad in 1999 toe tot het Verbond van Belgische Ondernemingen en werd manager voor economische zaken. Ze behaalde een masterdiploma in de toegepaste economie aan de UFSIA (universiteit van Antwerpen).

Ray Stewart – Onafhankelijk bestuurder

De heer Stewart heeft een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwde inzake financiën, boekhouding, risicobeheer en audit in grote en complexe organisaties. Hij oefende verschillende functies uit als CFO (o.a. bij Belgacom) en beschikt over ruime internationale ervaring, onder meer in beursgenoteerde bedrijven. 

Sinds 2007 is hij ook bestuurder bij Nyrstar (waar hij tevens het Auditcomité voorzit) en sinds 2006 bij de groep Telindus. Met zijn ervaring bij Belgacom heeft hij ten slotte een grondig inzicht verkregen in de reglementeringen die van toepassing zijn op de overheidsbedrijven in België.

Michael Stone – Onafhankelijke bestuurder

De heer Stone heeft heel wat strategische en operationele ervaring in de pakkettenmarkt. Die verkreeg hij eerst door verschillende regionale en globale functies van hoog niveau uit te oefenen bij DHL (tot 2006) en nadien door senior executive-posities te bekleden bij DX Group en Neopost Ltd, waar hij op dit ogenblik Managing Director UK is. Dankzij deze functies, heeft hij een ruim inzicht verworven in de pakkettenmarkt en een grondige kennis opgebouwd inzake de tendensen en uitdagingen in de traditionele postmarkten.

Bernadette Lambrechts – Niet-uitvoerend bestuurder

Mevrouw Lambrechts is administrateur-generaal van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF). Ze is tevens voorzitster van de raad van bestuur van De Controledienst voor de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen.

Van 2009 tot 2013 was Mevrouw Lambrechts adjunct kabinetschef van de minister van financiën, budget en sport van de Franse Gemeenschap. Mevrouw Lambrechts behaalde een diploma rechten aan de Université Catholique de Louvain.

Jos Donvil – Niet-uitvoerend bestuurder

Jos Donvil is vandaag CEO (Executive Vice President) van VOO.. Van 1995 tot 2006 deed Dhr. Donvil de nodige ervaring op bij Kraft Foods, als General Sales Director Belux, Directeur International Sales Strategy en Directeur Global Customers. Bij BASE Company oefende Dhr. Donvil de functie uit van COO tussen 2007 en 2011, en de functie van CEO tussen 2012 en 2016. In 2016 werd hij CEO van VOO, een onderneming actief in telecommunicatie. 

Saskia Van Uffelen – Onafhankelijk bestuurder

Saskia Van Uffelen is vandaag CEO van Ericsson Belux. Van 1990 tot 2005 oefende Mevr. Van uffelen verschillende management functies uit bij Compaq en HP. In 2005 vervoegde zij Arinso als Vice President voor Centraal- en Oost Europa. Zij werd in 2008 CEO bij Bull Belux, waar zij een transformatieproces leidde, en ging aan de slag bij Ericsson Belux in 2014. Mevr. Van Uffelen werd verkozen tot ICT Vrouw van het jaar in 2011. 

Thomas Hübner – Onafhankelijke bestuurder

Thomas Hübner werkt momenteel als onafhankelijk consulent en bestuurder. Mr. Hübner was COO bij McDonald’s in Zwitserland van 1988 tot 1990 en was verantwoordelijke voor McDonald’s Tjechië en Slovakije van 1990 tot 1995. Hij was CEO van Prodega AG (CH) van 1996 tot 2000. Bij Metro Cash & Carry International GmbH oefende hij de functie uit van Chief Operating Officer (COO) voor Oost-Europa en Rusland van 2000 tot 2002 en van CEO van 2002 tot 2008. Van 2011 tot 2013 was hij lid van het uitvoerend management bij Carrefour.