Management

Samenstelling van het Group Executive Management:

Koen Van Gerven – Chief Executive Officer

Dhr. Van Gerven startte bij bpost in 2006 als Director van Retail en Financial Services. Van 2009 tot 2012 trad hij ook op als CIO van het bedrijf en als voorzitter van de Raad van Bestuur van bpost bank. In Februari 2014 werd hij bij Koninklijk Besluit benoemd tot CEO. Voordat hij bij bpost kwam werken, was dhr. Van Gerven CEO van Acerta Group van 2001 tot 2006 en bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij Generale Bank (nu BNP Paribas Fortis) van 1982 tot 2001. Dhr. Van Gerven heeft een diploma Handelsingenieur van de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) en een MBA van Cornell University.

Koen Beeckmans – Chief Financial Officer

Dhr. Beeckmans werd benoemd tot CFO in november 2015, hij begon zijn carrière als studieassistent bij de KU Leuven en werd daarna consultant en manager bij Deloitte, eerst in België en daarna in de Verenigde Staten. In 1998 ging hij aan de slag bij Tractebel, waar hij werkte in het Finance/Taxation-departement en in 2006 werd hij CFO bij GDF Suez Energie Nederland. Sinds 2010 was dhr. Beeckmans CFO van Cofely Nederland (onderdeel van GDF Suez). Koen Beeckmans is handelsingenieur (KU Leuven) en behaalde een Master in de Fiscale Wetenschappen aan de Fiscale Hogeschool Brussel. Hij nam ook deel aan het General Management Program aan het CEDEP, INSEAD in Fontainebleau.

Marc Huybrechts – Director Mail and Retail Solutions

Dhr. Huybrechts werd benoemd tot MRS Director in september 2014, voordien bekleedde hij verschillende functies bij Mc Kinsey & Company en Fortis Bank alvorens te gaan werken voor Dexia Group in 2003. In 2009 startte hij bij Distriplus (een Belgische distributiegroep die onder andere de retailmerken Planet Parfum, Di en Club verdeelt) als Chief Operating Officer, waar hij daarna benoemd werd tot Chief Executive Officer. Dhr. Huybrechts heeft een Master in de Rechten van de UCL, een Master in Economie van de UCL en een MBA van de Universiteit van Chicago.

Kurt Pierloot – Director International and Parcels

Dhr. Pierloot kwam in 2004 voor bpost werken als change program manager en van 2004 tot 2006 was hij regional mail manager. Daarna werd hij benoemd als Director van het Mail-netwerk; hij behield die functie tot hij werd benoemd als International and Parcels Director in 2015. Vóór hij bij bpost startte, werkte dhr. Pierloot tussen 1995 en 2004 bij McKinsey & Co in verschillende functies. Dhr. Pierloot is handelsingenieur (Solvay Brussels School of Economics and Management).

Philippe Dubois – Director Mail Service Operations

Philippe Dubois werd benoemd tot MSO Director in september 2015, hij begon zijn loopbaan bij Cockerill Sambre en oefende verschillende functies uit vooraleer hij in 2004 werd bevorderd tot directeur van het operationele departement bij ArcelorMittal Steel Belgium in Luik. In 2008 startte hij bij bpost als manager van het industriële sorteercentrum in Luik. Later dat jaar werd hij directeur nationale sortering en lid van de uitvoerende raad van MSO. In 2010 werd hij process & transformation director en in 2014 werd hij MSO-directeur voor de Regio Zuid. Philippe Dubois behaalde het diploma van industrieel ingenieur aan het "Institut Gramme" in Luik, evenals een "Master in Management of EMP" in Louvain-la-Neuve. Hij nam ook deel aan een General Management Program bij INSEAD in Fontainebleau.

Mark Michiels – Chief Human Resources and Organisation

Dhr. Michiels trad in 2001 in dienst bij het bedrijf als HR Director voor Mail. In 2003 werd hij Employee and Union Relations Director en in 2007 werd hij benoemd als lid van het Directiecomité van bpost. Voordat hij bij bpost kwam werken was dhr. Michiels adjunct-kabinetchef van de Federale viceminister verantwoordelijk voor Overheidsbedrijven en Budget (van 1999 tot 2001), adjunct-kabinetchef van de federale minister voor Transport (van 1995 tot 1999) en HR Director bij Electrabel. Hij heeft een diploma rechten, een speciaal diploma in sociale wetgeving en een diploma filosofie van de Vrije Universiteit Brussel.