Activiteiten

Bijkomende inkomstenbronnen

Meerwaardediensten

bpost biedt diensten met een grote meerwaarde aan. Deze diensten combineren:

  • Data-diensten: diensten omtrent verhuizingen
  • Oplossingen voor documentbeheer: afdrukken van transactionele documenten
  • Diensten voor de ophaling van post en verwerkingsdiensten

bpost brengt eveneens geïntegreerde oplossingen op de markt waarmee wij end-to-endprocessen voor onze klanten beheren, van de bestelling tot de uitreiking, met inbegrip van het afdrukken van documenten, de betaling en contracten met de leveranciers. Voorbeelden zijn de uitreiking van nummerplaten, beheer van verkeersboetes en de verwerking en uitreiking van RIZIV-getuigschriften voor verstrekte hulp.

Nieuwe oplossingen

bpost is voortdurend op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen op basis van de unieke troeven van het bedrijf: een dicht uitreikings- en verkooppuntennetwerk, kennis van het terrein en het vertrouwen dat de postbodes genieten.

Enkele van onze diensten aan de voordeur:

  • Combo: de klanten spreken met bpost een bepaalde avond in de week af om de boodschappen die ze hebben besteld bij de deelnemende supermarkten of online verkopers, thuis te laten leveren. Ze kunnen de goederen rechtstreeks aan de postbode betalen.
  • bclose: postbodes verzamelen tijdens hun ronde informatie over een bepaalde doelgroep van senioren om te beoordelen of zij al dan niet geïsoleerd leven.
  • Partnerschap met Proximus: levering van nieuwe decoders (digibox) door de postbode, inclusief installatietips voor de klant.
  • Identificatie van klanten: bpost helpt leveranciers om hun klantenrelaties te beheren (verkoop of klantendienst) door klanten doeltreffender te benaderen wanneer een fysieke interactie nodig is.

Bank en financiële producten

bpost bank

bpost bank werd in 1995 opgericht. Het is een Belgische bank die gebaseerd is op een uniek partnerschapsmodel: een joint venture (50/50) tussen bpost en BNP Paribas Fortis die wordt beheerd door een autonome Raad van Bestuur.

bpost bank speelt een belangrijke rol in de strategie van bpost: de diensten van de bank vullen het aanbod van bpost aan. En dankzij het uitgebreide retailnetwerk van bpost, staat de bank heel dicht bij haar klanten.

bpaid prepaid card

Deze voorafbetaalde Mastercard kan vooraf door klanten met een zelf gekozen bedrag worden opgeladen. Het biedt de mogelijkheid om anoniem en veilig online aankopen te doen.

Western Union

Met Western Union kan de klant snel, betrouwbaar en gemakkelijk geld versturen over de hele wereld. De dienst is beschikbaar in meer dan 100 postkantoren.

Internationale post

bpost biedt internationale postdiensten aan, bestaande uit de ophaling, het transport, de sortering en de levering van internationale post vanuit en naar België.
Via onze dochteronderneming Landmark Global bieden wij ook diensten aan voor internationale transitpost stromen, alsook post die niet door België passeert.