Opleiding van de medewerkers en talentontwikkeling

We moedigen de ontwikkeling van de vaardigheden van onze medewerkers aan door het aanbieden van opleidingsmogelijkheden via ons eigen opleidingscentrum. Naast functionele trainingen kunnen medewerkers trainingen in communicatie, verkoop, talen en leiderschap volgen.

Een duidelijk voorbeeld is onze “Summer Academy”, waarin onze medewerkers aangemoedigd worden om aan hun vaardigheden en welzijn te werken tijdens een minder drukke periode. De training omvat een gevarieerd aanbod dat persoonlijke ontwikkeling ondersteunt.

Sedert 2011 zijn we begonnen met het “Ervaring erkennen” programma. Dit programma heeft als doel medewerkers de mogelijkheid bieden om een hoger secundair onderwijs diploma te verwerven indien ze deze mogelijkheid in het verleden niet hebben gekregen. Het programma bestaat uit een tweejarige opleiding, hoofdzakelijk door afstandsonderwijs, die de vaardigheden en kennis reeds verworven bij het uitoefenen van hun job bevordert, met de aanvullende mogelijkheid om een hoger diploma secundair onderwijs te behalen.

We hechten veel waarde aan interne mobiliteit. Omwille daarvan biedt bpost zijn medewerkers een brede waaier aan carrièremogelijkheden aan.