Groene gebouwen

bpost beheert en onderhoudt 950 gebouwen (800.000 m2) die elektriciteit, water en gas verbruiken.

We hebben de ambitie om de impact van alle activiteiten binnen de gebouwen te minimaliseren. Met het oog op het creëren van groene gebouwen heeft bpost volgende initiatieven geïntroduceerd:

Milieubeheersysteem
Naast de wetgevende aspecten, heeft bpost gecertifieerde milieubeheersystemen (ISO 14001) opgezet in haar strategische sites. Dit verzekert dat het jaarlijks volume aan post en pakjes in ecologisch verantwoorde omstandigheden wordt verwerkt. We volgen ook ons energieverbruik heel nauwgezet op dankzij een online energie management portaal.

Investeren in groene uitrusting en groene gebouwen
In november 2013 opende bpost haar tweede groene gebouw, een nieuw postcentrum in Bergen. Het ultra modern, energie-efficiënte gebouw is de opvolger van het in 2013 geopende groene gebouw in Plénesses in de regio Verviers. Daarnaast investeert bpost in energiezuinige oplossingen in zijn bestaande gebouwen, zoals onder meer in nieuwe lichtsystemen, thermische isolatie, energie-efficiënte warmteventilatie en airconditioning.

Hernieuwbare energie
bpost doet zijn best om zijn energieverbruik te reduceren, maar we zullen steeds energie nodig hebben. Om deze reden willen we ook kijken naar welke types van energie we gebruiken. We gebruiken 100% groene elektriciteit en produceren steeds meer energie zelf. Tot hiertoe hebben we 15.000 m2 aan zonnepanelen geïnstalleerd in de laatste jaren en plannen we bijkomend 16.000 m2 te installeren, wat een capaciteit van 2 mWp in 2017 vertegenwoordigt.