Afvalbeheer

We streven er continu naar om ons geproduceerd afval te verminderen en ons afvalbeheer te verbeteren. In al onze postsorteercentra, postcentra en administratieve gebouwen is degelijk afvalbeheer van groot belang. Dit omvat het zorgvuldig sorteren van al onze afvalstromen, het correct verzamelen en transporteren van ons afval door een geregistreerde partner en tot slot het recycleren (papier, drink kartons, plastic flessen, metaal) of verwerken waarbij nieuwe energie wordt gegenereerd.

Opdat we onze recyclagedoelstellingen kunnen bereiken, focussen we op een geschikte afvalselectie door middel van bewustwordingscampagnes en interne audits.

Veel van ons afval is afkomstig van het transport van pakjes. Samen met onze klanten, trachten we een oplossing te vinden om de afvalproductie te minimeren. “Losse”, individueel gestapelde pakjes - in tegenstelling tot het gebruik van paletten - is een effectieve manier om het gebruik van karton, paletten en plastic folie te minimaliseren.

Samen met onze geregistreerde afvalpartner, vinden we oplossingen om onze afvalselectie te verbeteren opdat het recycleren ervan op een economische, ecologische en doeltreffende wijze verbetert. In 2016 heeft bpost geïnvesteerd in een nieuw systeem voor de verzameling van karton en papier (chapel container). Deze soort circulaire economie kan 150.000 euro per jaar genereren.

We richten ons op een vermindering van 20% tegen 2020 ten opzichte van 2009.